cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

ΜΑΓΕΙΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ Αγία Πετρούπολη – Μόσχα

*Ειδικές τιμές έγκαιρης κράτησης μέχρι 31/05/20.

Αναχωρήσεις: 03/08, 10/08, 17/08/2020

 

1η Μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση από αεροδρόμιο Λάρνακας με απευθείας πτήση για το αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης. Άφιξη στο αεροδρόμιο, όπου θα μας συναντήσει ο ξεναγός και θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο. Στη διάρκεια της διαδρομής μας προς το ξενοδοχείο θα κάνουμε την πρώτη γνωριμία μας με την πόλη, την οποία ίδρυσε ο Μέγας Πέτρος πριν από τρεις αιώνες για να δώσει στην αυτοκρατορία του μια έξοδο προς τη Θάλασσα του Βορρά. Άφιξη στο ξενοδοχείο και δείπνο.

 

2η Μέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΖΑΝ ΕΡΜΙΤΑΖ ΝΑΟΣ ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ

Πρόγευμα. Αρχίζουμε την ξενάγηση στην Αγία Πετρούπολη, με το Ναυαρχείο, το νησί Βασίλιεβσκι μπροστά από τον ποταμό Νέβα, θα δούμε τα παλάτια των αριστοκρατών της Τσαρικής Ρωσίας, την πλατεία της Νίκης με τον οβελίσκο αφιερωμένο στην πολιορκία του Λένινγκραντ και πάρα πολλά άλλα. Θα θαυμάσουμε το φρούριο των Πέτρου και Παύλου, το οποίο οικοδομήθηκε το 1703 από τον Μεγάλο Πέτρο και ήταν η ακρόπολη της πόλης. Επίσκεψη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και Καθεδρικό Ναό Παναγίας του Καζάν. Θα ξεναγηθούμε στο Ερμιτάζ, το τρίτο σε μέγεθος μουσείο στον κόσμο και πρώτο σε συλλογές, οι οποίες αριθμούν περισσότερα από τρία εκατομμύρια εκθέματα. Φανταστικά ψηφιδωτά και γνωστά έργα των Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Τιτσιάνο, Ραφαήλ, Μονέ, Ματίς, Ρέμπραντ, Ελ Γκρέκο και άλλων καλλιτεχνών. Συνεχίζουμε για το παρεκκλήσι της Οσίας Ξένιας και θα προσκυνήσουμε τα ιερά λείψανα της. Συνεχίζουμε για το κοιμητήριο smolensgs που έκτισε η Αγία, όπου είναι και ο τάφος της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και το βράδυ θα πάρουμε το δείπνο. Στην συνέχεια, όσοι θέλουν θα περπατήσουμε στη Λεωφόρο Νέβσκι και στις προκυμαίες των καναλιών και των ποταμών. Θα απολαύσουμε τα φωταγωγημένα ιστορικά κτίρια της πόλης και θα γνωρίσουμε μια πόλη με Ευρωπαϊκή κουλτούρα.

 

3η Μέρα: ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΣΤΟ ΧΥΜΕΝΟ ΑΙΜΑ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΣΑΑΚ ΠΕΤΕΡΧΟΦ ΚΡΟΝΣΤΑΝΔΗ

Πρόγευμα. Αρχίζουμε με επίσκεψη στο θαυμάσιο Ναό του Σωτήρα στο Χυμένο Αίμα – της Αναστάσεως του Χριστού. Θεμελιώθηκε κατ’ εντολή του Αυτοκράτορα Αλέξανδρου Γ΄ στο σημείο όπου είχε τραυματιστεί θανάσιμα ο πατέρας του, Αλέξανδρος Β΄. Συνεχίζουμε για τον δεύτερο μεγαλύτερο ναό στην Ρωσία αφιερωμένος στον Άγιο Ισαάκ της Δαλματίας. Ακολούθως, προαιρετικό γεύμα και στην συνέχεια θα μεταβούμε στα θερινά ανάκτορα Πέτερχοφ, που αποτελούν στολίδι της Ρωσικής αρχιτεκτονικής. Τα θερινά ανάκτορα χτίστηκαν από τον Μέγα Πέτρο σε ανάμνηση της νίκης του, επί της Σουηδίας στον Βόρειο πόλεμο. Από το μεγάλο παλάτι, τρία τεράστια σιντριβάνια οδηγούν στο κάτω πάρκο, όπου βρίσκονται 173 σιντριβάνια, ξεχωριστά το ένα από το άλλο. Ακολούθως, αναχωρούμε για την πόλη Κρονστάνδη, μια από τις τρεις βάσεις του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας και προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, τον τελευταίο και μεγαλύτερο από τους καθεδρικούς ναυτικούς ναούς της Ρωσικής αυτοκρατορίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

 

4η Μέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΝΕΒΣΚΙ ΜΟΣΧΑ

Πρόγευμα. Ετοιμασία αποσκευών και στις 10:00 ξεκινούμε για επίσκεψη στην Αγία Λαύρα του Αλέξανδρου Νέβσκι, από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Μεσαιωνικής Ρωσίας, Άγιος σήμερα της Ρωσικής εκκλησίας. Στην συνέχεια, μεταφορά στο σταθμό των τραίνων, όπου θα επιβιβαστούμε στην υπερταχεία SAPSAN για μετάβαση μας στην Μόσχα. Αφού φθάσουμε στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Μετά το φαγητό όσοι επιθυμούν, θα περπατήσουμε στην πανέμορφη κόκκινη πλατεία. Θα απολαύσουμε το φωταγωγημένο ιστορικό κέντρο της πόλης που με τον ειδικό ‘καλλιτεχνικό’ φωτισμό αλλάζει όψη κάθε βράδυ. Θαυμάζουμε μια πόλη που θυμίζει σκηνές από Ρωσικά μυθιστορήματα, αλλά και μια πόλη που εξελίσσεται ραγδαία με ουρανοξύστες και εμπορικά κέντρα.

 

5η Μέρα: ΜΟΣΧΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΑΡΜΠΑΤ

Πρόγευμα. Ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ‘Μόσχας με τους Χρυσούς Τρούλους’. Τα κτίρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του ιστορικού μουσείου, το Μανέζ και τη Δούμα, το δημαρχείο της Μόσχας και το άγαλμα του πρίγκιπα Γιούρι Ντολγκορούκι, ιδρυτή της πόλης. Τις κεντρικές πλατείες, Πούσκινσκαγια με το άγαλμα του Πούσκιν, των θεάτρων με τα θέατρα Μπολσόι και Μάλι, την Λουμπγιάνσκαγια με το κτίριο της κρατικής ασφάλειας και την Σλαβιάνσκαγια με το άγαλμα αφιερωμένο στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο. Θα δούμε επίσης την οδό Βαρβάρκα με τις γραφικές εκκλησίες (από τις αρχαιότερες της Μόσχας). Θα επισκεφτούμε τους ‘Λόφους των Σπουργιτιών’ για να θαυμάσουμε το επιβλητικό κτίριο του Πανεπιστημίου Λομονόσοβ, το Ολυμπιακό στάδιο Λουζνικί και την πανοραμική θέα της Μόσχας. Θα περπατήσουμε στον κήπο της Μονής Νοβοντέβιτσι. Επόμενος σταθμός, η Κόκκινη Πλατεία (εδώ βρίσκονται ο παραμυθένιος ναός της Αγίας Σκέπης της Παναγίας, γνωστός σαν ναός του Αγίου Βασιλείου, η εκκλησία της Παναγίας του Καζάν, το πασίγνωστο πολυκατάστημα GUM, το Μαυσωλείο του Λένιν και το κεντρικό κτίριο του Ιστορικού Μουσείου). Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό ολόκληρης της Ρωσίας – τον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού. Εδώ μπορούμε να περπατήσουμε τη ‘Γέφυρα του Πατριάρχη’, από την οποία θα απολαύσουμε την φανταστική θέα του Κρεμλίνου (μια από τις ομορφότερες της Μόσχας). Ακολουθεί επίσκεψη στο Πάρκο της Νίκης, το οποίο βρίσκεται στο Λόφο των Προσκυνητών και είναι αφιερωμένο στη νίκη του Σοβιετικού Λαού στον ‘Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο’ 1941-1945. Μεταξύ των εκθεμάτων ξεχωρίζουν τα έξι διοράματα με τους τεράστιους πανοραμικούς πίνακες που απεικονίζουν τις έξι σπουδαιότερες  μάχες του πολέμου και τις τρείς αίθουσες που ονομάζονται της ‘Δόξας’, των ‘Στρατηγών’ και της ‘Μνήμης και Πένθους’. Η σημερινή μας περιήγηση στη Μόσχα, ολοκληρώνεται με περίπατο στον πεζόδρομο στάρι Αρμπάτ, έναν από τους παλαιότερους δρόμους της Μόσχας, ο οποίος εμφανίστηκε στον χάρτη της πόλης τον 15ο αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος ως το δείπνο.

 

6η Μέρα: ΜΟΣΧΟΒΙΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ ΠΑΛΑΤΙ ΠΑΝΟΠΛΙΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΩΝ

Πρόγευμα. Η σημερινή μέρα, αρχίζει με ξενάγηση στο μετρό της Ρωσικής πρωτεύουσας. Θα επισκεφτούμε τους πιο ενδιαφέροντες ιστορικούς σταθμούς του διάσημου Μοσχοβίτικου μετρό, που θεωρούνται αληθινά έργα τέχνης. Κάποιοι σταθμοί με τις τοιχογραφίες, τα αγάλματα, τα βιτρό, τα μωσαϊκά και τα ψηφιδωτά τους μοιάζουν με υπόγεια μουσεία και εντυπωσιάζουν όλους τους επισκέπτες. Στη συνέχεια, με το μετρό, θα φτάσουμε στο Κρεμλίνο. Εκεί θα θαυμάσουμε το ‘Τσάρο-Κανόνι’, την ‘Τσαρίνα-Καμπάνα’, το πρώην Μέγαρο Συνεδριάσεων του Κ.Κ.Σ.Ε., τα κτίρια των υπηρεσιών του Προέδρου της Ρωσίας, το Προεδρικό μέγαρο, το κωδωνοστάσιο του Ιβάν, την πλατεία των ναών του Κρεμλίνου με τις γραφικές εκκλησίες και τα μουσεία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του Ευαγγελισμού και την Κατάθεση της Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας. Η ξενάγηση συνεχίζεται σε ένα από τα πλουσιότερα μουσεία της χώρας, το μουσείο ‘Παλάτι Πανοπλιών’ του Κρεμλίνου – τμήμα θησαυροφυλακίου, στο οποίο μεταξύ άλλων πολύτιμων εκθεμάτων, μπορεί να δει κανείς γνήσια ‘Αυγά Φαμπερζέ’, πολύτιμα δώρα προς τους Τσάρους, αυτοκρατορικές άμαξες, στέμματα-κορώνες των Ρώσων Τσάρων και Αυτοκρατόρων, ενδυμασίες, προσωπικά αντικείμενα και δώρα των Τσάρων, Αυτοκρατόρων, Πατριαρχών κλπ. Τελευταίος σταθμός της εκδρομής μας, το Μουσείο Κοσμοναυτών, όπου θα δούμε τα προσωπικά αντικείμενα των κοσμοναυτών, δορυφόρους σε πραγματικό μέγεθος, ‘επιστρεφόμενες κάψουλες’ διαστημόπλοιων, δείγματα πυραύλων και διαστημικής τεχνολογίας, συλλογές πινάκων και γραφικών, καθώς και ομοίωμα του διαστημικού σταθμού ‘Μιρ’, του ‘Διεθνή Διαστημικού Σταθμού’ και πάρα πολλά άλλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος μέχρι το δείπνο.

 

7η Μέρα: ΜΟΣΧΑ ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα. Ελεύθερη μέρα για να συνεχίσετε στην μαγεία της Μόσχας, ή κάντε τα ψώνια σας στα μεγάλα καταστήματα και εμπορικά κέντρα. Το απόγευμα, ετοιμασία των αποσκευών και μεταφορά στο αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση για επιστροφή μας στην Λάρνακα με απίστευτες αναμνήσεις. Πραγματικά, ένα μαγευτικό σταθμό στην ζωή μας.

Τιμές ανά άτομο:

03/08, 10/08 , 17/08  Δίκλινο €1289 / Μονόκλινο €1469 / Τρίκλινο €1249 / Παιδί €1079

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Αγία Πετρούπολη-Λάρνακα.

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.

Διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα και δείπνο.

Εισιτήρια τραίνου Saspan, για την διαδρομή Αγία Πετρούπολη-Μόσχα.

Μεταφορές και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν.

Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός/συνοδός.

Ασφάλεια Ταξιδίου

Εισιτήρια εισόδων σε μουσεία και χώρους επισκέψεων.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Βίζα Ρωσίας €100 (Διαβατήριο με ισχύ 6 μήνες και μία φωτογραφία στο γραφείο μας 30 μέρες πριν από κάθε αναχώρηση)

Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.

Ποτά στα δείπνα και φαγητά.

Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Πτήσεις με  AEROFLOΤ:

SU Λάρνακα – Άγια Πετρούπολη 14:35 – 19:00

SU Άγια Πετρούπολη – Λάρνακα 20:00 – 23:50

Όροι και προϋποθέσεις:

Σε ενδεχόμενη αύξηση στους φόρους αεροδρομίων επιβαρύνεται ο πελάτης.

Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.

Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 40% της αξίας των  πακέτων και η εξόφληση τους γίνεται μέχρι 30 μέρες πριν την αναχώρηση.

Υπάρχει δυνατότητα ακύρωση των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των όρων και  κανονισμών.

 

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης
 

Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού     €100 για λειτουργικά έξοδα.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show), παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες, σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

ΜΑΓΕΙΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ Αγία Πετρούπολη – Μόσχα

Εκδηλώστε το ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ σας τώρα και ένας απο τους ταξιδιωτικούς σύμβουλους, θα επικοινωνήσει μαζί σας σύντομα!

*(Παρακαλώ όπως ,στην συμπλήρωση του πιο κάτω έντυπου να μας αναγράφετε τηλέφωνο επικοινωνίας και το ταξίδι για το οποίο ενδιαφέρεστε.)