cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 6 ΜΕΡΕΣ

CO12

!Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας για μια περιπέτεια που θα διηγηθείτε αρκετές φορές και δεν θα ξεχάσετε ποτέ !

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και εντυπωσιακά ταξίδια είναι εκείνο στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Η πόλη των Τσάρων ή αλλιώς ‘το αστικό θαύμα που οραματίστηκε ο Μεγάλος Πέτρος’, δικαίως αποκαλείται μια πόλη-μουσείο και ταυτόχρονα ‘το παράθυρο της Ρωσίας στον δυτικό κόσμο’, ή ‘η Βενετία του Βορρά’!Αναμφισβήτητα, είναι μια πόλη αρκετά διαφορετική σε σύγκριση με εκείνες της υπόλοιπης Ευρώπης και ως προς το μέγεθος αλλά και ως προς τον τρόπο ζωής. Αυτό μάλιστα το καταλαβαίνεις με το που πατήσεις το πόδι σου στο ρωσικό έδαφος.

! ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ & ME ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΠΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ !

1η Μέρα: Λάρνακα – Αγία  Πετρούπολη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για την Αγία Πετρούπολη. Άφιξη, παραλαβή και μεταφορά για το ξενοδοχείο. Στη διάρκεια της διαδρομής θα κάνουμε την πρώτη γνωριμία μας, με την όμορφη πόλη και πρώτη πρωτεύουσα της Ρωσικής αυτοκρατορίας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Μέρα: Αγία Πετρούπολη – Φρούριο Πέτρου και Παύλου – Καθεδρικός Ναός Καζάν
Μετά το πρωινό αρχίζουμε την ξενάγηση μας στην Αγία Πετρούπολη που είναι κτισμένη πάνω σε σύμπλεγμα μικρών νησιών που χωρίζονται από φυσικά και τεχνητά κανάλια και γέφυρες. Συνδυάζει κουλτούρα και αριστοκρατικότητα, το μοντέρνο με το παραδοσιακό. Υπάρχουν πανέμορφα διατηρητέα κτίρια και εκπληκτικές εκκλησίες με μοναδική αρχιτεκτονική. Θα επισκεφθούμε το κάστρο του Πέτρου και Παύλου, το παλαιότερο μνημείο στην ιστορία και την αρχιτεκτονική της πόλης. Το σημαντικότερο οικοδόμημα στο φρούριο είναι ο ναός καθώς και το αυτοκρατορικό κοιμητήριο που βρίσκεται μέσα στην εκκλησία του κάστρου όπου βρίσκονται οι τάφοι των Τσάρων. Συνεχίζουμε για το μοναδικό σε ομορφιά Ναό του ‘Σωτήρα στο Χυμένο Αίμα’ – της Αναστάσεως του Χριστού (1883-1907). Η αρχιτεκτονική του ξεχωρίζει από την υπόλοιπη της Αγίας Πετρούπολης. Ακολούθως, θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό Καζάν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Μέρα: Αγία Πετρούπολη – Μουσείο Ερμιτάζ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για το Μουσείο Ερμιτάζ τρίτο σε μέγεθος μουσείο στον κόσμο και πρώτο σε συλλογές. Περισσότερα από τρία εκατομμύρια εκθέματα που χρονολογούνται από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα. Το μουσείο ιδρύθηκε από την Μεγάλη Αικατερίνη, αρχικά στεγάζονταν στις αίθουσες του Χειμερινού Ανακτόρου και σήμερα αποτελείται από το ίδιο το ανάκτορο, το Παλιό, το Μικρό, το Νέο Ερμιτάζ και το ομώνυμο θέατρο. Ανάμεσα από τις πανέμορφες αίθουσες των ανακτόρων με τη μοναδική και ξεχωριστή διακόσμηση, μπορεί να δει κανείς και το πασίγνωστο ρολόι «παγώνι», φανταστικά ψηφιδωτά και γνωστά έργα των Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Τιτσιάνο, Ραφαήλ, Ρέμπραντ, Ελ Γκρέκο κα και άλλων καλλιτεχνών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο χρόνος στη διάθεση σας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η Μέρα: Πετροντβορέτς (Πέτερχοφ) – Νησί Κότλιν – Κρονστάνδη, Θαλάσσιος Καθεδρικός Ναός του Αγίου Νικολάου

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης για το Πετροντβορέτς ή αλλιώς Πέτερχοφ ένα στολίδι της ρωσικής αρχιτεκτονικής, μια πόλη από παλάτια, πάρκα και σιντριβάνια. Η πόλη χτίστηκε από τον Μέγα Πέτρο σε ανάμνηση της νίκης της Ρωσίας επί της Σουηδίας στον Βόρειο Πόλεμο και συναγωνιζόταν σε ομορφιά και πολυτέλεια με τις Βερσαλλίες. Υπήρξε θερινή κατοικία των Ρώσων αυτοκρατόρων. Θα επισκεφτούμε το Μεγάλο Παλάτι και θα περπατήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του Κάτω Πάρκου για να φτάσουμε στην ακτή του κόλπου της Φιλανδίας της Βαλτικής θάλασσας, όπου βρίσκονται το ‘Μον Πλεζίρ’ – αγαπημένο παλατάκι του Μέγα Πέτρου και το παλάτι των λουτρών. Συνεχίζουμε την επίσκεψή μας στο νησί Κότλιν, όπου θα επισκεφτούμε την Κρονστάνδη – μια πόλη με εξαιρετική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, θα δούμε το Ναυτικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου – τελευταίο και μεγαλύτερο από τους Καθεδρικούς Ναυτικούς Ναούς της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Μέρα: Αγία Πετρούπολη – Ελεύθερη μέρα

Πρόγευμα και μέρα ελεύθερη στη διάθεση σας για βόλτες. Σας προτείνουμε να πιείτε καφέ στο Terrassa (πίσω από τον Καθεδρικό της Παναγίας του Καζάν) με θέα όλη την πόλη, να περπατήσετε στον θερινό κήπο, να κάνετε μία βόλτα στη λεωφόρο Νιέφσκυ για αγορές, δοκιμάζοντας και το παραδοσιακό πιροσκί ή να σας φτιάξουν το πορτραίτο σας οι διάσημοι ζωγράφοι με θέα τα κανάλια της πόλης. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Μέρα: Αναχώρηση

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα της μεταφοράς σας στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας.

!ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ & ME ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΠΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ !

Τιμές ανά άτομο:

Για αναχωρήσεις: 14/07, 21/07, 28/07

Δίκλινο Δωμάτιο €1199 / Μονόκλινο Δωμάτιο €1420 / Παιδί €1080

Για αναχωρήσεις: 04/08, 11/08, 18/08

Δίκλινο Δωμάτιο €1310 / Μονόκλινο Δωμάτιο €1540 / Παιδί €1210

!ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ & ME ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΠΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ !

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Αγία Πετρούπολη-Λάρνακα με απευθείας πτήσεις.

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

Μία αποσκευή 23 κιλά και μικρή χειραποσκευή 8 κιλά.

5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* με πρόγευμα μπουφέ.

5 δείπνα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Τοπικός έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός / ξεναγός.

Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων.

Δημοτικός φόρος των ξενοδοχείων στην Αγία Πετρούπολη.

Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας.

Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Βίζα εισόδου για τη Ρωσία.

Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.

Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.

Ποτά στα φαγητά οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημειώσεις:

  • Για την έκδοση της βίζας απαιτούνται διαβατήριο, 1 πρόσφατη φωτογραφία, €50 για Κυπριακά διαβατήρια εάν υπάρχει αλλαγή στην χρέωση θα την επιβαρυνθεί ο ταξιδιώτης ισχύει για Κυπριακά διαβατήρια.
  • Τα διαβατήρια να είναι σε ισχύ από την μέρα της εισόδου στην χώρα τουλάχιστο για 6 μήνες, επίσης με την κράτηση χρειαζόμαστε στοιχεία όπως επάγγελμα, τηλέφωνο και διεύθυνση και πρέπει να έχουμε τα διαβατήρια τουλάχιστο 30 μέρες πριν την αναχώρηση.
  • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του. Η χρονική διάρκεια των ξεναγήσεων-περιηγήσεων εξαρτάται άμεσα από την κίνηση στους δρόμους, Σε σπάνιες περιπτώσεις κάποια από τα Κρατικά Μουσεία ενδέχεται να περιορίσουν ή να απαγορέψουν την είσοδο για τουριστικά γκρουπ λόγω υποδοχής επίσημων αποστολών σε αυτά, ενώ η ανάλογη ενημέρωση προς τα πρακτορεία γίνεται μόλις 1 μέρα νωρίτερα. Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται αντικατάσταση της επίσκεψης του γκρουπ στο μουσείο, με επίσκεψη σε κάποιο άλλο.
  • Υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των όρων και κανονισμών. 
  • Σε ενδεχόμενη αύξηση στους φόρους αεροδρομίων επιβαρύνεται ο πελάτης.

Όροι και προϋποθέσεις:

Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.

Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 30% της αξίας των πακέτων και η εξόφληση τους γίνεται 10 μέρες πριν την αναχώρηση.

Υπάρχει δυνατότητα ακύρωση των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των όρων και κανονισμών.

 

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης

Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού €100 για λειτουργικά έξοδα.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show), παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες, σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

Με απευθείας πτήσεις ΤΗΣ AEROFLOT

SU 6618 Λάρνακα – Αγία Πετρούπολη 14:35 – 19:00

SU 6617 Αγία Πετρούπολη – Λάρνακα 09:10 – 13:45

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 6 ΜΕΡΕΣ

Εκδηλώστε το ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ σας τώρα και ένας απο τους ταξιδιωτικούς σύμβουλους, θα επικοινωνήσει μαζί σας σύντομα!