cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΣΥΔΥ & ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

(Προσφέρουμε 10% έκπτωση στις πιο κάτω τιμές για κρατήσεις που θα γίνουν μέχρι 10 Ιουλίου 2020)

Αναχωρήσεις :  23/10, 08/11

Ακολουθώντας τα Άγια Βήματα του Χριστού

 

1η Μέρα: Λάρνακα – Τελ-Αβίβ – Ιεροσόλυμα – Ναός της Αναστάσεως

Συγκέντρωση των προσκυνητών στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου θα πάρουμε την πτήση για το Ισραήλ. Άφιξη στο Αεροδρόμιο του Τελ- Αβίβ, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα. Θα γνωρίσουμε πανοραμικά  την παλαιά πόλη με τα τείχη και τις επτά πύλες. Θα επισκεφθούμε τα εντός της Αγίας πόλεως προσκυνήματα. Ναός της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, παρεκκλήσιο του κανθίνου Στεφάνου, παρεκκλήσιο της  Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, παρεκκλήσιο Διαμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοίς, παρεκκλήσιο του εκατόνταρχου  Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, παρεκκλήσιο Μη μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθείας, Αγία Αυλή).  Προαιρετικό γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο στην παλαιά πόλη. Ελεύθερη ώρα για ψώνια στα καταστήματα της πόλης και  το απόγευμα αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο στο  ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και τα μεσάνυκτα αναχώρηση για τον Πανάγιο Τάφο όπου υπάρχει αγρυπνία στο ναό της  Αναστάσεως, από την Αγιοταφίτικη Αδελφότητα (Προαιρετική). Μετά το τέλος της αγρυπνίας, επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

2η Μέρα: Ιερουσαλήμ Πατριαρχείο Οδός Μαρτυρίου Γεσθημανή Αγία Σιών Όρος Ελαιών

10:00 πρόγευμα. Στη συνέχεια, αναχωρούμε για τα Ιεροσόλυμα και θα εισέλθουμε στην παλαιά πόλη. Πρώτη επίσκεψη η Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου). Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα, το Πραιτόριο και θα ακολουθήσουμε την οδό μαρτυρίου του Κυρίου. Στάση στο σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Μανδήλιο στον Κύριο μας. Προχωρούμε προς τον Ναό της Αναστάσεως και στον φρικτό Γολγοθά. θα υψώσουμε με πόνο τα βλέμματα μας στον εσταυρωμένο Χριστό μας. Συνεχίζουμε για το Πατριαρχείο και αν είναι ελεύθερος ο Πατριάρχης θα πάρουμε την ευλογία του. Συνεχίζουμε για την Γεθσημανή, όπου  θα προσκυνήσουμε στους Τάφους της Παναγίας, των προπατόρων Ιωακείμ και Άννας, του Ιωσήφ του μνήστορος και την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας. Θα προσευχηθούμε στον κήπο της Γεσθημανής και θα ψάλλουμε υπέροχους ύμνους στην εκκλησία των Εθνών. Στη συνέχεια, θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του πρωτομάρτυρα Στέφανου και θα προσευχηθούμε στο χώρο λιθοβολισμού του. Κατόπιν, αναχωρούμε για την Αγία Σιών όπου θα επισκεφθούμε το υπερώον που έγινε ο μυστικός Δείπνος, τον Τάφο του Προφήτη και Βασιλιά Δαυίδ όπως και το χώρο όπου εκοιμήθη η Παναγία μας. Θα επισκεφθούμε επίσης, την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, όπου στεγάζεται η Πατριαρχική Σχολή Ιεροσολύμων. Θα προχωρήσουμε προς το Όρος των Ελαιών όπου έγινε η Ανάληψη του Κυρίου μας και έλαβε χώρα μια από τις εμφανίσεις του μετά την Ανάσταση. Το απόγευμα θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο για ψώνια  στην παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων. Το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

 

3η Μέρα: Ορεινή – Μονές Τιμίου Σταυρού – Καταμόνας Βηθλεέμ – Αγίου Θεοδοσίου – Αγίου Σάββα

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Ιωάννου του Προδρόμου στην Ορεινή, γενέτειρα του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και μετά στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, τόπος όπου ο Λωτ φύτεψε το τρισύνθετο δέντρο, από το οποίο σύμφωνα με την παράδοση κατασκευάστηκε ο τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας. Συνεχίζουμε για την ιερά Μονή Καταμόνας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου και στην συνέχεια την ιερά Μονή Προφήτου Ηλία, όπου είχε επίσκεψη από Άγγελο Κυρίου. Αργότερα στη Βηθλεέμ θα προσκυνήσουμε το Θεοδέγμων σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, το σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασθέντων νηπίων και τη Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της Αγίας Ελένης (325μ.Χ.). Στο χωριό των Ποιμένων θα επισκεφθούμε τους τάφους των βοσκών που προσκύνησαν στη Γέννηση του Χριστού. Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, άβατο για τις γυναίκες. Οι άνδρες θα μπούμε στην Μονή, ενώ ένας μοναχός θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα Άγια λείψανα για προσκύνηση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και θα έχουμε δείπνο.

 

4η Μέρα: Φρέαρ Ιακώβ – Όρος Θαβώρ – Ναζαρέτ – Κανά – Τιβεριάδα – Ιορδάνης

Π​ρόγευμα και αναχώρηση πολύ πρωί για ολοήμερη εκδρομή στην Τιβεριάδα, περνώντας μέσα από τα πιο Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν επαφή με την ιεροπρέπεια και κατάνυξη των αγίων τόπων. Πρώτος μας σταθμός το μοναστήρι του Φρέαρ Ιακώβ στην Νεάπολη Σαμάρειας, όπου θα προσκυνήσουμε το ιερό σκήνωμα του Κυπρίου Αγίου Φιλουμένου. Συνεχίζουμε για το Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη Ναζαρέτ, στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε το προσκύνημα μας στην Κανά της Γαλιλαίας, όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριός μας τέλεσε το πρώτο του θαύμα και θα δούμε τις δύο από τις έξι υδρίες που χρησιμοποιήθηκαν στον εν Κανά γάμο. Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία, (το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φτάσουμε στην Καπερναούμ. Εδώ ο χώρος είναι ευλογημένος και η μνήμη όλων μας στρέφεται στα παιδικά μας χρόνια, όταν τις Κυριακές ακούγαμε τις παραβολές του Χριστού, την θεραπεία του παραλυτικού, το περπάτημα του Ιησού πάνω στα κύματα, την επιτίμηση των ανέμων και τόσα άλλα. Θα μεταφερθούμε στο Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς δίδαξε την ‘ἐπί τοῦ Ὄρους Ὁμιλία’ και ευλόγησε ‘τούς πέντε ἄρτους ἐν τῇ ἐρήμῳ’ και χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες. Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας, όπου θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χριστού μας. Θα επιστρέψουμε αργά στο ξενοδοχείο και θα πάρουμε το δείπνο μας.

 

5η Μέρα: Χοτζεβά – Ιεριχώ – Νεκρά θάλασσα – Άγιος Γεράσιμος – Βηθανία

Πρόγευμα και αναχώρηση για τον Άγιο Γεώργιο Χοτζεβά. Η Μονή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας όπου βρίσκεται  και το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον βασιλιά Αχαάβ. Στο ίδιο σπήλαιο έμειναν ο Ιωακείμ και η Άννα και προσευχόντουσαν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους και τους χάρισε την Παναγία μας. Ακολούθως, θα επισκεφθούμε την Ιεριχώ, για να επισκεφθούμε την εκκλησία του Προφήτη Ελισαίου, τον οποίο έχτισε ευσεβής Χριστιανός από την Αγιάσω της Λέσβου. Θα ακολουθήσει προσκύνημα στο Σαραντάριο Όρος, όπου πέρασε τις σαράντα ημέρες νηστείας ο Χριστός και υπάρχει το μοναστήρι του Πειρασμού. Συνεχίζουμε για την Μονή του Αββά Γερασίμου, θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Αγίου και στο σπήλαιο που φιλοξενήθηκε η Αγία οικογένεια μετά την φυγή της για την Αίγυπτο. Συνεχίζουμε για την Νεκρά θάλασσα (Σόδομα και Γόμορρα) και θα προχωρήσουμε στον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα προσεγγίσουμε τον αυθεντικό χώρο της βάπτισης του Κυρίου μας από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Θα γίνει η βάπτιση των προσκυνητών σε ανάμνηση της βάπτισης του Κυρίου μας. Ακολούθως, θα πάμε στη Βηθανία, πατρίδα του Αγίου Λαζάρου και θα επισκεφθούμε το γυναικείο μοναστήρι της προϋπαντήσεως και θα επισκεφθούμε τον τάφο του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, όπου θα έχουμε δείπνο.

 

6η Μέρα: Ιεροσόλυμα – Λύδα – Τελ-Αβίβ – Λάρνακα

Πρόγευμα. Ψώνια, ή επίσκεψη σε εκκλησίες της παλαιάς πόλης. Μοναστήρι της Μεγάλης Παναγιάς (ο τόπος που στεκόταν η Παναγία μας και έβλεπε με πόνο την σταύρωση του Χριστού μας). Συνεχίζουμε για την Μονή Σειδανάγιας, με την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας μας. Μετά το μεσημέρι ετοιμασία των αποσκευών μας και αναχώρηση για Τελ-Αβίβ μέσω της Λύδας, όπου θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Μεταφορά στο Αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ και θα πάρουμε την πτήση μας για την Λάρνακα.

Τιμές κατ’ άτομο 

Δίκλινο/Τρίκλινο €655 / Μονόκλινο €765

Παιδί (2-12 ετών) στο ίδιο δωμάτιο με δύο μεγάλους €490

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Τελ-Αβίβ – Λάρνακα.

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

Αποσκευή μέχρι 10 κιλά.

Όλες οι εκδρομές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα με πολυτελή λεωφορεία.

5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* λίγα χιλιόμετρα από Ιεροσόλυμα (Shepperd House Palace, ή στο Mount David), με πρόγευμα και δείπνο μπουφέ

Ελληνόφωνος ξεναγός.

Μικρά λεωφορεία για την ανάβαση στο Όρος Θαβώρ και στη Μονή Αγίου Σάββα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Ποτά στα γεύματα.

Φιλοδώρημα οδηγού υποχρεωτικά από τον σύνδεσμο οδηγών τουριστικών λεωφορείων €10 το άτομο.

Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους ή μνημεία.

Τελεφερίκ στο Σαραντάριο €14.

Ασφάλεια ταξιδίου προαιρετική.

Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Πτήσεις με ELAL AIR Ισραηλίτικες Αερογραμμές :

LY2434 Λάρνακα – Τελ-Αβίβ 10:00 – 11:05

LY2431 Τελ-Αβίβ – Λάρνακα 15:45 – 16:50

Σημειώσεις:

Ταξιδεύουμε με Διαβατήριο το οποίο πρέπει να έχει ισχύ πέρα των 6 μηνών από την μέρα της αναχώρησης της εκδρομής.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με αντίθετη ροή, χωρίς όμως να παραλειφθεί καμία υπηρεσία.

Οι προαιρετικές εκδρομές οργανώνονται από τον αντιπρόσωπο μας και γίνονται μόνο αν υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός συμμετοχών και με πληρωμή επιτόπου.

Όροι και προϋποθέσεις:

 

Σε ενδεχόμενη αύξηση στους φόρους αεροδρομίων επιβαρύνεται ο πελάτης.

Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.

Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 40% της αξίας των  πακέτων και η εξόφληση τους γίνεται μέχρι 30 μέρες πριν την αναχώρηση.

Υπάρχει δυνατότητα ακύρωση των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των όρων και  κανονισμών.

 

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης
 

Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού     €100 για λειτουργικά έξοδα.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show), παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες, σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

Εκδηλώστε το ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ σας τώρα και ένας απο τους ταξιδιωτικούς σύμβουλους, θα επικοινωνήσει μαζί σας σύντομα!

*(Παρακαλώ όπως ,στην συμπλήρωση του πιο κάτω έντυπου να μας αναγράφετε τηλέφωνο επικοινωνίας και το ταξίδι για το οποίο ενδιαφέρεστε.)

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ