cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

ΕΠΤΑΝΗΣΑ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΣΥΔΥ & ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

(Προσφέρουμε 10% έκπτωση στις πιο κάτω τιμές για κρατήσεις που θα γίνουν μέχρι 10 Ιουλίου 2020)

Αναχωρήσεις : 13/08

 

1η Μέρα: ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΠΑΤΡΑ – ΚΥΛΛΗΝΗ   

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου θα πάρουμε την πτήση για Αθήνα. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση για την όμορφη Πάτρα. Πρώτος σύντομος σταθμός στην Κόρινθο και στη συνέχεια μέσω Κιάτο, Ακράτα, Διακοφτό, Αίγιο, θα φτάσουμε στην Πάτρα. Ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, προσκύνημα στο πολιούχο Άγιο Ανδρέα, προστάτη της Πάτρας και στην συνέχεια προαιρετικό γεύμα σε παραλιακό εστιατόριο με θέα την Αιτωλοακαρνανία και το Μεσολόγγι. Αναναχώρηση για την παραλιακή πόλη της Κυλλήνης και το ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για να χαρείτε το λιμανάκι και τους γύρο πεζοδρόμους με τα εστιατόρια και τις ψαροταβέρνες τους.

 

2η Μέρα: ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΚΥΛΛΗΝΗ

Πρόγευμα. Ολοήμερη εκδρομή στην όμορφη Ζάκυνθο. Θα κατέβουμε στο λιμάνι της Κυλλήνης με το λεωφορείο μας, όπου θα πλεύσουμε για το νησί ‘Φιόρο του Λεβάντε’, την πατρίδα του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, την Ζάκυνθο. Μετά από μιάμιση ώρα ταξίδι στο Ιόνιο με συντροφιά των δελφινιών του Ιονίου πελάγους θα φθάσουμε στο όμορφο νησί, όπως το αποκαλούν ‘Άνθος της Ανατολής’. Θα προσκυνήσουμε το ιερό σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου στην ομώνυμη Εκκλησία. Θα θαυμάσουμε την πόλη από την Μπόχαλη και θα προσκυνήσουμε την Παναγία Χρυσοπηγής και θα επισκεφθούμε τον λόφο Στράνη, εκεί πού έγραψε τον Εθνικό ύμνο ο Διονύσιος Σολωμός. Θα περπατήσουμε στους παραδοσιακούς πεζοδρόμους με τα λογής μαγαζάκια της πόλης. Στην συνέχεια, θα ταξιδέψουμε σε όλο το νησί. Καλαμάκι, Λαγανά, Άγιο Σώστη, μέχρι και τον Άγιο Νικόλαο όπου στο λιμάνι θα έχουμε προαιρετική βαρκάδα για επίσκεψη στις Γαλάζιες σπηλιές και το Ναυάγιο, από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας. Το μεσημέρι, προαιρετικό παραδοσιακό γεύμα σε παραλιακό ταβερνάκι. Το απόγευμα, θα μεταβούμε στο μοναστήρι Παναγίας Αναφωνήτριας, όπου μόνασε ο Άγιος Διονύσιος. Επιστροφή στο λιμάνι για την επιστροφή στη Κυλλήνη.

 

3η Μέρα: Κεφαλονιά Παναγία Κρίνων Παναγία Φιδούσα Αργοστόλι Σάμη Άγιος Γεράσιμος Κυλλήνη

Πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή στην Κεφαλονιά. Μεταφορά στο λιμάνι με το λεωφορείο και θα πάρουμε το καράβι για να πλεύσουμε στον Πόρο Κεφαλονιάς. Αρχίζουμε με επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας των κρίνων. Θα μεταβούμε στο Μαρκόπουλο για προσκύνημα στην Παναγία Φιδούσα, και να νοιώσουμε το θαύμα με τα φιδάκια της Παναγίας. Η συνέχεια στο ωραίο Αργοστόλι για γνωριμία της πρωτεύουσας του νησιού και  προαιρετικό γεύμα στα ταβερνάκια του Λιθόστρωτου. Συνεχίζουμε, για τη Σάμη και θα θαυμάσουμε την μικρή παραλιακή πόλη με γραφικό λιμανάκι. Θα επισκεφθούμε το ξακουστό σπήλαιο της Μελισσάνης για μια εντυπωσιακή βαρκάδα. Στην συνέχεια, θα μεταβούμε  στην πεδιάδα των Ομαλών για να  επισκεφθούμε στηντην Μονή Αγίου Γερασίμου και θα  προσκυνήσουμε το μυρόβλυτο σκήνωμα του Αγίου. Τέλος, θα μεταβούμε στο λιμάνι του Πόρου και θα πάρουμε το πλοίο για επιστροφή στην Κυλλήνη. Για το βράδυ σας προτείνουμε ποικιλία από φρέσκα ψαράκια της Ηλείας. Είναι …και το κάτι άλλο.

 

4η Μέρα: ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΦΙΣΚΑΡΔΟ  – ΛΕΥΚΑΔΑ – ΠΑΡΓΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ 

Πρόγευμα, τακτοποίηση αποσκευών και επιβίβαση στο καράβι για να πλεύσουμε στην Κεφαλονιά. Άφιξη στον Πόρο και μέσα σε μια όμορφη διαδρομή με ξακουστές παραλίες και παραδοσιακά σπίτια, φτάνουμε στο Φισκάρδο, μια ειδυλλιακή κωμόπολη με γραφικό λιμάνι. Βόλτα για να απολαύσουμε την τουριστική κωμόπολη και στην συνέχεια θα πλεύσουμε για την Λευκάδα. Θα ταξιδεύουμε για μιάμιση ώρα δίπλα από την Ιθάκη και μικρά νησάκια του Ιονίου, όπως το Αρκούδι, Μεγανήσι, τον Σκορπιό, Σκορπίδη, την Μαδουρή και την Σπάρτη. Τέλος θα φθάσουμε στο Νυδρί της Λευκάδας. Ελεύθεροι στον πεζόδρομο της παραλιακής ζώνης με αμέτρητα εστιατόρια και μαγαζάκια. Στην συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας και θα ταξιδεύουμε παραλιακά, όπου θα διασχίσουμε παραλιακά χωριά, θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Φανερωμένης με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας μας και θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην παραλία της πρωτεύουσας. Στην συνέχεια θα βγούμε οδικώς στην Αιτωλοακαρνανία. Θα περάσουμε από την υποθαλάσσια σήραγγα του Άκτιο, έξω από την Πρέβεζα και εάν υπάρχει χρόνος θα χαρούμε την όμορφη παραλιακή πόλη Πάργα με νησιώτικο χρώμα. Θα απολαύσουμε την όμορφη πόλη, το κάστρο του 14ου αιώνα, τα νησάκια της Παναγιάς, το Μονολίθι στην είσοδο της πόλης και την παραλιακή ζώνη γεμάτα ταβέρνες και μαγαζάκια. Τέλος, θα ταξιδέψουμε στην Νέα Ιωνία οδό και θα κατευθυνθούμε στα Ιωάννινα με μίας ώρας όμορφης διαδρομής. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, μεταφορά στο ξενοδοχείο και θα έχουμε δείπνο… και τι δείπνο; Δύο μπουφέ.

 

5η Μέρα:  ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΣ – ΠΕΡΑΜΑ – ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ – ΝΗΣΑΚΙ

Μετά το πρόγευμα, θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, του λεγόμενου Φουστανελά, πολιούχου των Ιωαννίνων. Στην συνέχεια, αναχώρηση για το Πέραμα κωμόπολη με αξιόλογη τουριστική κίνηση, γνωστή για το σπήλαιο της – ένα εντυπωσιακό δημιούργημα της φύσης με ποικίλα σταλαγμιτικά και σταλακτικά συμπλέγματα. Ακολούθως, επιστρέφοντας στα Ιωάννινα, θα καταλήξουμε στην λίμνη Παμβώτιδα με φόντο το κάστρο Ιωαννίνων. Θα πάρουμε το καραβάκι που θα μας μεταφέρει στο νησάκι, στολίδι της λίμνης με παραδοσιακό χρώμα. Το νησί έχει γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια, ταβέρνες καταστήματα λαϊκής τέχνης, εκκλησίες και μοναστήρια. Θα επισκεφθούμε την Μονή του Αγίου Παντελεήμονα. Γνωστό ότι τον Γενάρη του 1822 δολοφονήθηκε ο Αλή Πασάς στα κελιά του μοναστηριού. Σήμερα, υπάρχει αξιόλογο μουσείο Προεπαναστατικής εποχής. Επιστρέφουμε στην πόλη και ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ψώνια στα φθηνά καταστήματα της πόλης. Όσοι θέλουν, προαιρετικά, θα μπορούν να περιέλθουν το κάστρο με τις ακροπόλεις του, για μια γνωριμία με τα ιστορικά μνημεία του κάστρου, τα μουσεία και τα παραδοσιακά σπίτια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και φαγητό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

 

6η Μέρα: Ζαγοροχώρια (Βίτσα Μονοδένδρι – Φαράγκι Βίκου – Πέτρινο Δάσος) Καλπάκι – Κόνιτσα

Πρόγευμα και αναχωρούμε για τόπους με φυσικό κάλλος και παράδοση. θα απολαύσουμε τα Ζαγοροχώρια. Παραδοσιακά χωριά κτισμένα στην Τύμφη και Πίνδο. Το χωριό Βίτσα με τα πετρόκτιστα αρχοντικά, το παραδοσιακό Μονοδένδρι, για να θαυμάσουμε το βαθύτερο φαράγγι της Ευρώπης, φαράγγι του Βίκου και το βυζαντινό μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. Θα θαυμάσουμε τοξωτά γιοφύρια και το Πέτρινο Δάσος. Συνεχίζουμε για την Κόνιτσα όπου θα θαυμάσουμε το ψηλότερο γιοφύρι των Βαλκανίων 20 μέτρα και θα επισκεφθούμε το σπίτι που πέρασε την παιδική ηλικία ο Άγιος Παίσιος. Προαιρετικό φαγητό στην Κόνιτσα και επιστρέφουμε στα Ιωάννινα. Στο δρόμο της επιστροφής θα επισκεφθούμε ένα από τα  σημαντικότερα μνημεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο χωριό Καλπάκι. Επιστροφή στα Ιωάννινα, όπου θα απολαύσουμε το δείπνο μας.

 

7η Μέρα: Μετέωρα Καλαμπάκα Θεσσαλονίκη

Πρόγευμα. Ετοιμασία των αποσκευών μας και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη.  Καθοδόν θα απολαύσουμε τα Μετέωρα, την μοναδική Μοναστική πολιτεία της Θεσσαλίας. Θα επισκεφθούμε τα Μοναστήρια του Μεγάλου Μετέωρου και Αγίου Στεφάνου. Προαιρετικό γεύμα στη Καλαμπάκα. Ακολούθως, ολοταχώς για την όμορφη Θεσσαλονίκη, όπου θα προσκυνήσουμε στον Άγιο Δημήτριο, θα κάνουμε μία ξενάγηση στην νέα και παλιά πόλη. Ελεύθερο απόγευμα για περίπατο στην παραλία ή ψώνια. Το βράδυ, προαιρετικό δείπνο με μουσική σε ταβέρνα. Ακολούθως, όσοι αντέχουν περίπατος παραλιακά και καφέ στο Λευκό Πύργο.

 

8η Μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα. Ελεύθερο πρωινό για να κάνετε ψώνια στην φθηνή αγορά της Θεσσαλονίκης. Το μεσημέρι, ετοιμασία των αποσκευών μας και θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο, όπου θα επιστρέψουμε στην Κύπρο, με αρκετές όμορφες αναμνήσεις.

 

Σημείωση: Η σειρά εκτέλεσης των διαδρομών ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς όμως να παραληφθεί καμία υπηρεσία

Τιμές ανά άτομο:

Δίκλινο €839 / Τρίκλινο €819 / Μονόκλινο €1049 / Παιδί €689

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Λάρνακα.

Φόροι αεροδρομίων.

Διαμονή στα ξενοδοχεία Glarentza 3* (Κυλλήνη), Imperial Palace 4* (Θεσσαλονίκη), με πλούσιο μπουφέ πρόγευμα.

3 βράδια στο Grand Serai 5* (Ιωάννινα) με πρόγευμα και πλούσιο δείπνο μπουφέ.

Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις με πολυτελές λεωφορείο και έμπειρο αρχηγό, συνοδό.

Ναύλα πλοίων για Επτάνησα, Καραβάκι για το νησάκι στα Ιωάννινα.

 

 Δεν περιλαμβάνονται:

Φιλοδωρήματα, ποτά στα γεύματα.

Δεν προσφέρεται φαγητό στο αεροπλάνο.

Είσοδοι σε μουσεία ή σπήλαια, αρχαιολογικούς χώρους,

Ασφάλεια ταξιδίου προαιρετική .

Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Πτήσεις με BLUE AIR:

OB5161 Λάρνακα – Αθήνα  07:30 – 09:15       

ΟΒ5164 Θεσσαλονίκη – Λάρνακα  15:30 – 17:30

Σημειώσεις:

Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με αντίθετη ροή, χωρίς όμως να παραλειφθεί καμία υπηρεσία

Οι προαιρετικές εκδρομές οργανώνονται από τον αντιπρόσωπο μας και γίνονται μόνο αν υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός συμμετοχών και με πληρωμή επιτόπου.

Όροι και προϋποθέσεις:

Σε ενδεχόμενη αύξηση στους φόρους αεροδρομίων επιβαρύνεται ο πελάτης.

Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.

Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 40% της αξίας των  πακέτων και η εξόφληση τους γίνεται μέχρι 30 μέρες πριν την αναχώρηση.

Υπάρχει δυνατότητα ακύρωση των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των όρων και  κανονισμών.

 

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης
 

Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού     €100 για λειτουργικά έξοδα.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show), παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες, σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

ΕΠΤΑΝΗΣΑ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εκδηλώστε το ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ σας τώρα και ένας απο τους ταξιδιωτικούς σύμβουλους, θα επικοινωνήσει μαζί σας σύντομα!

*(Παρακαλώ όπως ,στην συμπλήρωση του πιο κάτω έντυπου να μας αναγράφετε τηλέφωνο επικοινωνίας και το ταξίδι για το οποίο ενδιαφέρεστε.)