cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ… ALA CART

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ… ALA CART

7 ΗΜΕΡΕΣ – 6 ΒΡΑΔΙΑ

Θεσσαλονίκη, Παναγία Σουμελά, Μονή Δοβρά, Νάουσα, Έδεσσα, Σέρρες, Σιδηρόκαστρο, Ρούπελ, Ακριτοχώρι, Λίμνη Κερκίνη, Τρίκαλα, Μετέωρα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Μέρα: Λάρνακα – Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου θα πάρουμε την πτήση για την όμορφη Θεσσαλονίκη. Άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού, παραλαβή από τους συνεργάτες μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση δωματίων. Υπόλοιπο χρόνου ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία στην πόλη.

 

2η Μέρα: Βέροια – Παναγία Σουμελά – Μονή Δοβρά – Νάουσα – Άγιος Νικόλαος – Έδεσσα

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στον νομό Ημαθίας. Θα ανέβουμε στο όμορφο θέρετρο Καστανιά για επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας Σουμελά με την θαυματουργή εικόνα της. Θα θαυμάσουμε πανοραμικά την πρωτεύουσα Ημαθίας την παραδοσιακή Βέροια και στη συνέχεια, επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά – αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και όπου επίσης υπάρχει και μέρος από την Αγία κάρα του Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας με προορισμό μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας, την Νάουσα. Εκεί θα θαυμάσουμε τον ποταμό Αράπιτσα και το μνημείο των Εθνομαρτύρων του 1821 με τις ηρωίδες της Αράπιτσας, σταθμός για προαιρετικό γεύμα στο Άλσος του Αγίου Νικολάου και συνεχίζουμε για την όμορφη Έδεσσα με τους περίφημους καταρράκτες της. Το απόγευμα, επιστροφή στη Θεσσαλονίκη και στο ξενοδοχείο μας. Προαιρετική έξοδος στα Λαδάδικα για ούζο και μεζέ.

 

3η Μέρα: Σέρρες – Σιδηρόκαστρο – Οχυρό Ρούπελ – Ακριτικοχώρι – Λίμνη Κερκίνη – Θεσσαλονίκη

Ολοήμερη εκδρομή στην Ανατολική Μακεδονία. Αρχίζουμε με Σέρρες, όπου θα κάνουμε μια ξενάγηση στην όμορφη πόλη, θα ξεκουραστούμε σε παραδοσιακό καφενείο και θα απολαύσουμε την Σερραϊκή μπουγάτσα. Συνεχίζουμε για Σιδηρόκαστρο στα σύνορα με την Βουλγαρία. Για επίσκεψη στο Προμαχώνα και στο οχυρό Ρούπελ γνωστό για την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων προς τις Γερμανικές Μεραρχίες. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι με θέα την λίμνη Κερκίνη. Καταλήγουμε στην λίμνη Κερκίνη για προαιρετική βαρκάδα και να θαυμάσουμε αρκετά είδη πουλιών, φλαμίγκος και βουβάλια. Επιστροφή στην Θεσσαλονίκη. Το βράδυ, προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακή μουσική ταβέρνα με φαγητό και χορό στην Νέα Περαία, παραλιακό προάστειο της Θεσσαλονίκης.

 

4η Μέρα: Θεσσαλονίκη

Πρόγευμα. Ελεύθερη μέρα για ψώνια στην φθηνή αγορά της Θεσσαλονίκης ή πάρτε το λεωφορείο για να σας πάρει απευθείας στα μεγάλα outlets κοντά στο Αεροδρόμιο.

Για το μεσημέρι σας προτείνουμε παραδοσιακό γύρο και σουβλάκι στην πλατεία Αριστοτέλους. Βράδυ με δείπνο σε μουσική ταβέρνα (προαιρετικό).

 

5η Μέρα: Αικατερίνη – Τέμπη – Λάρισα – Τρίκαλα – Μετέωρα – Θεσσαλονίκη

Ολοήμερη εκδρομή στην Θεσσαλία μέσω Εθνικής οδού. Θα περάσουμε έξω από Κατερίνη, κάτω από τον Όλυμπο, Λιτόχωρο, Λεπτοκαρυά, Πλαταμώνα, Τέμπη, θα θαυμάσουμε τον Πηνειό, το υπέροχο Άλσος των Τεμπών και θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της Αγίας Παρασκευής, όπου και το σπήλαιο με το αγίασμα και συνεχίζουμε, για Λάρισα, Τρίκαλα όπου εκεί θα θαυμάσουμε την όμορφη πόλη με το ποταμό Ληθαίο φυσικό στολίδι με τα δέκα γεφύρια του, το φρούριο κτισμένο από τον Ιουστινιανό και το Βυζαντινό ρολόι. Ξεκούραση για καφέ και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς Καλαμπάκα και Μετέωρα όπου θα δούμε όλα τα Μοναστήρια πανοραμικά και θα επισκεφθούμε δύο από αυτά. Προαιρετικό γεύμα σε εστιατόριο στη Καλαμπάκα και αναχώρηση για το ταξίδι επιστροφής στο ξενοδοχείο μας στη Θεσσαλονίκη.

 

6η Μέρα: Θεσσαλονίκη

Ελεύθερη μέρα για να συνεχίσετε τα ψώνια σας ή για μια βόλτα στην άνω πόλη με τα κάστρα ή στην παραλιακή οδό για επίσκεψη στον Λευκό Πύργο ή ακόμη να πραγματοποιήσουμε σε προαιρετική βάση εκδρομή με καραβάκι προς την όμορφη παραλιακή κωμόπολη Νέα Περρέα μισή ώρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Εκεί θα μπορούμε να περπατήσουμε στο παραλιακό πεζόδρομο με τα λογής μαγαζάκια και εστιατόρια και το βράδυ να διασκεδάσουμε σε παραδοσιακή μουσική ταβέρνα με φαγητό και μουσική. Διανυκτέρευση.

 

7η Μέρα: Ουρανούπολη – Κρουαζιέρα Αγίου Όρους – Σουρωτή – Θεσσαλονίκη – Λάρνακα

Αφήνουμε σήμερα το ξενοδοχείο μας για μια ολοήμερη εξόρμηση στην περιοχή Χαλκιδικής και τα μοναστήρια του Αγίου Όρους. Μέσω μιας απολαυστικής διαδρομής φθάνουμε στην Ουρανούπολη – τον τελευταίο παραθαλάσσιο τουριστικό οικισμό με αξιόλογη τουριστική κίνηση και γραφικό λιμανάκι από όπου εκεί θα πάρουμε το πλοιάριο μας για την μικρή κρουαζιέρα κατά μήκος του Αγίου Όρους. Επιστροφή και ελεύθερος χρόνος για προαιρετικό γεύμα σε ένα από τα τοπικά εστιατόρια στο παραλιακό πεζόδρομο της περιοχής και ξεκινούμε το ταξίδι επιστροφής προς το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης με ενδιάμεσο σταθμό / επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και Αγίου Αρσενίου, στην Σουρωτή όπου υπάρχει επίσης και ο τάφος του Αγίου Παισίου. Μεταφορά στο Αεροδρόμιο Μακεδονία, για την επιστροφή μας στην Κύπρο.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Πτήσεις: AEGEAN

OA547 Λάρνακα – Θεσσαλονίκη 18:30 – 20:30

OA546 Θεσσαλονίκη – Λάρνακα 21:15 – 23:10

ΤΙΜΕΣ

Τιμές ανά άτομο:

19/07 Δίκλινο €669 / Μονόκλινο €849 / Παιδί €529

26/07, 02, 09, 16, 23/08 Δίκλινο €689 / Μονόκλινο €869 / Παιδί €539

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Αναχωρήσεις: 19/07, 26/07, 02/08, 09/08, 16/08, 23/08

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Θεσσαλονίκη-Λάρνακα.

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων.

Μία αποσκευή μέχρι 20 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.

Όλες οι μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, με κλιματιζόμενο λεωφορείο.

Ξενοδοχείο Α΄ κατ. Θεσσαλονίκη με πρόγευμα μπουφέ.

Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία.

Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.


Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι στους αρχαιολογικούς χώρους , σπήλαια, ή άλλους χώρους επισκέψεων.

Φαγητά και ποτά.

Ασφάλεια ταξιδιού.

Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Σε ενδεχόμενη αύξηση στους φόρους αεροδρομίων επιβαρύνεται ο πελάτης.

Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να εκτελεστεί με διαφορετική ροή χωρίς όμως να παραλειφθεί οποιαδήποτε υπηρεσία.

Σε περίπτωση που τα παιδιά δεν ταξιδεύουν με τους γονείς τους και ταξιδεύουν με συγγενείς ή με τον ένα γονέα μόνο, θα πρέπει να έχουν υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης από τους γονείς. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους επιτραπεί να ταξιδέψουν.

OΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

Όροι και προϋποθέσεις:

Σε ενδεχόμενη αύξηση στους φόρους αεροδρομίων επιβαρύνεται ο πελάτης.

Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.

Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 40% της αξίας των  πακέτων και η εξόφληση τους γίνεται μέχρι 30 μέρες πριν την αναχώρηση.

Υπάρχει δυνατότητα ακύρωση των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των όρων και  κανονισμών.

 

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης 

Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού €100 για λειτουργικά έξοδα.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show), παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες, σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

 

Εκδηλώστε σας εδω