cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΜΕΘΥΣΤΙΚΗ ΙΝΔΙΑ

*Ειδικές τιμές έγκαιρης κράτησης μέχρι 31/05/20.

Αναχωρήσεις:  24/07, 14/08, 25/09/2020

 

1η – 2η Μέρα: Λάρνακα – Δελχί  

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας όπου θα πάρουμε την πτήση της Qatar για το Δελχί με ενδιάμεση στάση στην Ντόχα. Άφιξη την επόμενη μέρα. Παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε τη σημερινή μας ξενάγηση, αφιερωμένη στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το παλαιό και νέο Δελχί. Στο παλαιό Δελχί οι εικόνες διαδέχονται η μια την άλλη. Αδιάβατοι δρόμοι με ένα πολύχρωμο πλήθος να κυκλοφορεί ανάμεσα σε αυτοκίνητα, ρίκσο, αγελάδες, ποδήλατα και ατελείωτα κορναρίσματα. Και όπου δεσπόζει το μεγάλο Τζαμ, το Κόκκινο Φρούριο, το παλαιό Δημαρχείο, το ναός των Σιχ, κ.α. Συνεχίζουμε για το Νέο Δελχί, μια ωραία πόλη με φαρδείς δρόμους και μεγάλες πλατείες, όπου τα μεγαλοπρεπή κυβερνητικά κτίρια διαδέχονται τα ιδιωτικά μέγαρα Ινδών μεγιστάνων. Εντυπωσιαζόμαστε από το Προεδρικό Μέγαρο, το Κοινοβούλιο, τις λεωφόρους των Πρεσβειών, και την Πύλη της Ινδίας. Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, όπου δεσπόζει ο μιναρές Κουτούμπ, και θα επισκεφτούμε τον τύμβο του Χουμαγιούν και θα ολοκληρώσουμε τη ξενάγησή μας, επισκεπτόμενοι το Rajghat, σημείο όπου καίει η άσβεστη φλόγα στην μνήμη του Μαχάτμα Γκάντι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Μέρα: Δελχί – Τζαϊπούρ

Μετά το πρωινό μεταφερόμαστε οδικώς στην υπέροχη ροζ πόλη, τη Τζαϊπούρ όπου και φτάνουμε νωρίς το απόγευμα. Η πορεία της διαδρομής, περνώντας από πόλεις και χωριά, ατελείωτα παζάρια αλλά και μεγάλους αυτοκινητόδρομους, μας γνωρίζει διαφορετικές πτυχές της καθημερινής ζωής των ανθρώπων της περιοχής. Ο χαρακτηρισμός της πόλης ως η Ροζ πόλη οφείλεται στο ροδαλό χρώμα που είναι βαμμένα τα κτήρια, στην παλιά περιτοιχισμένη πόλη. Σήμερα το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τη θρησκευτική τελετή Αάρτι, ομαδική προσευχή στο κεντρικό ινδουιστικό τέμπλο το οποίο και δεσπόζει στο ανακτορικό συγκρότημα της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η Μέρα: Τζαϊπούρ

Πρωινό ξύπνημα και στη συνέχεια οδηγούμαστε στο Φρούριο Άμπερ, 11χλμ. βόρεια από το κέντρο της πόλης. Ανηφορίζουμε στο κάστρο με τους ελέφαντες και αντικρίζουμε την πύλη της Ανατολής, την αίθουσα των δημοσίων ακροάσεων, των ιδιωτικών ακροάσεων, το υπέροχο sheesh mahal, και τα διαμερίσματα των γυναικών και παλλακίδων του μαχαραγιά. Κατηφορίζοντας από το Amber Fort, σταματούμε να φωτογραφήσουμε το υπέροχο Jal Mahal, παλάτι της λίμνης. Δείπνο με παρακολούθηση φοκλορικών χορών και διανυκτέρευση.

 

5η Μέρα: Τζαϊπούρ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το City Palace, το Παλάτι του Μαχαραγιά μια πανδαισία από μικρά παλάτια κήπους, διαδρόμους, μουσείο με πανοπλίες, χαλιά, τοπικές ενδυμασίες κλπ. Επόμενη στάση το έμβλημα της πόλης, γνωστό και ως «Παλάτι των Ανέμων» το οποίο θα δούμε εξωτερικά. Θα τελειώσουμε την σημερινή μας ξενάγηση με  το αστεροσκοπείο Τζαντάρ από τα παλαιότερα του είδους του στον κόσμο. Χρόνος ελεύθερος το απόγευμα για ψώνια. Το βράδυ θα μεταφερθούμε στο ναό Birla για να παρακολουθήσουμε την ιεροτελεστία ‘Αάρτι’ κατά την οποία το φως από τα φυτίλια που βρέχονται από καθαρό βούτυρο προσφέρεται σε μια ή περισσότερες θεότητες, με συνοδεία θρησκευτικών ασμάτων. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η Μέρα: Τζαϊπούρ – Άγκρα

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Άγκρα. Πρώτη στάση στην πορεία της διαδρομής μας το χωριό Αμπανέρι, ανατολικά της Τζαϊπούρ όπου στο κέντρο του χωριού δεσπόζει μια εκπληκτική δεξαμενή νερού του 11ου αιώνα. Συνεχίζουμε για το Φατεχπούρ Σίκρι, την υπέροχη αυτή καστροπολιτεία που δημιούργησε ο Άκμπαρ το 1569, φτιαγμένη από ροζ ψαμμίτη. Η πόλη λειτούργησε μόνο 14 χρόνια και στη συνέχεια εγκαταλείφτηκε. Η περσική ισλαμική αρχιτεκτονική συνδυασμένη με την ινδική παράδοση μας έχει αφήσει ένα κτιριακό συγκρότημα μιας απαράμιλλης ηγεμονικής πόλης. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Άγκρα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η Μέρα: Άγκρα

Η σημερινή μας ξενάγηση ξεκινά με το εντυπωσιακό μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ, χτισμένο από τον Σουλτάνο Σαχ Τζαχάν, στη μνήμη της γυναίκας του Μουμτάζ Μαχάλ. Η αρχιτεκτονική του αρτιότητα, οι καταπληκτικές εγχαράξεις και οι ένθετες διακοσμήσεις μας εκπλήσσουν. Η πορεία μας στα βάθη των χρόνων, αυτών της μουσουλμανικής κυριαρχίας των Μουγκάλ δυναστειών στην Ινδία, συνεχίζεται με την επίσκεψή μας στο φρούριο της Άγκρα το υπέροχο κόκκινο φρούριο που περιβάλλεται από διπλά τείχη με τάφρο και αποτελείται από παλάτια, κήπους και εσωτερικές αυλές δημιουργώντας μια καστροπολιτεία. Η ξενάγηση της πόλης της Άγκρα συνεχίζεται στην ανατολική πλευρά του ποταμού Γιαμούνα, επισκεπτόμενοι το μαυσωλείο Itmad Ud Daulah που αποτελεί πρότυπο για τη δημιουργία του Ταζ Μαχάλ και σηματοδοτεί την μετάβαση από την πρώιμη στην κύρια περίοδο της ταφικής αρχιτεκτονικής των Μουγκάλ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η Μέρα: Άγκρα – Δελχί

Η σημερινή μέρα θα μας οδηγήσει οδικώς από την Άγκρα στο Δελχί. Καθοδόν θα επισκεφθούμε τη Ματούρα, γενέτειρα του Κρίσνα και ιερή πόλη για τους Ινδουιστές. Εδώ μας περιμένει η επίσκεψη στον ιερό ομώνυμο ναό και φυσικά η πρώτη μας «μύηση» στην θρησκεία που εδώ και χιλιετηρίδες κυριαρχεί στη χώρα. Επιστρέφοντας στη νέα πόλη του Δελχί και χρόνου επιτρέποντος, περνάμε από το ναό του λωτού των Μπαχάι, αφιερωμένο στην ιδέα του Θεού, ανεξαρτήτως θρησκείας. Το απόγευμα στη διάθεσή μας για εξόρμηση σε ένα από τα πολυάριθμα εμπορικά κέντρα του νέου Δελχί, της πολύμορφης αυτής πρωτεύουσας της Ινδίας. Δείπνο και διανυκτέρευση

 

9η Μέρα: Δελχί

Σήμερα θα περιηγηθούμε στο Νέο Δελχί. Θα θαυμάσουμε το Μαυσωλείο Humayun, ένα αξιοθαύμαστο μνημείο Ινδό-Περσικού στυλ. Η περιήγηση επίσης περιλαμβάνει το Rashtrapati Bhawan, παλιά κατοικία του Αντιβασιλιά της Ινδίας που σήμερα είναι η έδρα του προέδρου της χώρας, τη Βουλή και θα περάσουμε από την Πύλη της Ινδίας που κατασκευάστηκε στη μνήμη των 90.000 χιλιάδων ινδών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Στη συνέχεια, θα δούμε τον μιναρέ Qutub, τον υψηλότερο πέτρινο πύργο στην Ινδία και σήμα κατατεθέν του Δελχί,. Τελευταία στάση ο Ναός-Λωτός. Ο ναός Lotus, που βρίσκεται στο Νέο Δελχί της Ινδίας είναι ένας οίκος λατρείας της θρησκείας Μπαχάι. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1986 και είναι διάσημος για το μοναδικό του σχήμα που θυμίζει τεράστιο λουλούδι λωτού. Το κτίσμα έχει κερδίσει πολυάριθμα αρχιτεκτονικά βραβεία και έχει αναδειχθεί ως ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής.

 

10η Μέρα: Νέο Δελχί – Λάρνακα

Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους. Το ταξίδι μας στην μεθυστική Ινδία εδώ τελειώνει προσφέροντας μας αξέχαστες εμπειρίες!

Τιμές ανά άτομο:

Δίκλινο €1469 / Μονόκλινο €1749

Περιλαμβάνονται:

 

Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα-Νέο Δελχί-Λάρνακα μέσω Ντόχας.

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων.

Μία αποσκευή 30 κιλά και μια χειραποσκευή 7 κιλά.

8 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5* με πρόγευμα τύπου μπουφέ.

8 δείπνα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Μεταφορές, εκδρομές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Βόλτα με παραδοσιακά τρίκυκλα (ρίκσο).

Ανάβαση με ελέφαντες στο φρούριο Αμπέρ και στην Τζαϊπούρ (ανάλογα με την διαθεσιμότητα των ελεφάντων).

Είσοδος για το παραδοσιακό show στην Άγκρα.

Έμπειρος τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός.

Έμπειρος ελληνόφωνος Αρχηγός / Συνοδός.

Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα

Ποτά κατά τα δείπνα

Έξοδα για έκδοση Βίζα Ινδίας

Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Πτήσεις με QATAR AIRWAYS:

QR270             Λάρνακα – Ντόχα     20:50 – 00:50

QR570             Ντόχα – Δελχί             02:30 – 08:40

QR571             Δελχί – Ντόχα             10:00 – 11:30

QR269             Ντόχα – Λάρνακα     15:25 – 19:45

Σημειώσεις:

 

Τα διαβατήρια σας πρέπει να έχουν ισχύ 6 μήνες μετά το ταξίδι

Ενέχονται αλλαγές στο πρόγραμμα αλλά με την παροχή όλων των υπηρεσιών.

 

Πληροφορίες για την έκδοση βίζας:

Η έκδοση βίζας γίνεται υποχρεωτικά από τον κάθε ταξιδιώτη μέσω διαδικτύου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα indianvisaonline.gov.in

Το γραφείο μας μπορεί να αναλάβει την έκδοση της βίζας σας κατόπιν συνεννόησης.

Όροι και προϋποθέσεις:

Σε ενδεχόμενη αύξηση στους φόρους αεροδρομίων επιβαρύνεται ο πελάτης.

Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.

Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 40% της αξίας των  πακέτων και η εξόφληση τους γίνεται μέχρι 30 μέρες πριν την αναχώρηση.

Υπάρχει δυνατότητα ακύρωση των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των όρων και  κανονισμών.

 

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης
 

Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού     €100 για λειτουργικά έξοδα.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show), παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες, σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΜΕΘΥΣΤΙΚΗ ΙΝΔΙΑ

Εκδηλώστε το ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ σας τώρα και ένας απο τους ταξιδιωτικούς σύμβουλους, θα επικοινωνήσει μαζί σας σύντομα!

*(Παρακαλώ όπως ,στην συμπλήρωση του πιο κάτω έντυπου να μας αναγράφετε τηλέφωνο επικοινωνίας και το ταξίδι για το οποίο ενδιαφέρεστε.)