cooptravelcyprus.comcooptravelcyprus.com
Forgot password?

ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ 8 Μέρες

ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ

8 ΗΜΕΡΕΣ – 7 ΒΡΑΔΙΑ

Ταλλίν – Πάρνου- Θερινό παλάτι Κατριοργκ – Σιγκούλντα – Ρίγα –Ρουντάλε – Βίλνιους -Τρακάι

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΡΙΓΑ – ΠΑΡΝΟΥ – ΤΑΛΛΙΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Λετονίας, τη Ρίγα. Άφιξη, παραλαβή και αναχωρούμε βορειότερα ακολουθώντας μια θαυμάσια διαδρομή κατά μήκος των ακτών της Βαλτικής με τελικό προορισμό την πρωτεύουσα της Εσθονίας, Ταλλίν. Καθοδόν θα επισκεφθούμε το δημοφιλέστερο παραθαλάσσιο θέρετρο της Εσθονίας ή αλλιώς την ‘καλοκαιρινή πρωτεύουσα’ όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, την γραφική πόλη Πάρνου με τα χρωματιστά ξύλινα σπίτια. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στο γραφικό ιστορικό κέντρο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Ταλλίν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης.

 

2η Μέρα: ΤΑΛΛΙΝ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΛΑΤΙ ΚΑΤΡΙΟΡΓΚ

Σήμερα θα ξεναγηθούμε στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Εσθονίας. Θα περπατήσουμε την περιτειχισμένη παλιά πόλη, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μουσείο μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Θα δούμε το Δημαρχείο, το φρούριο Τουμπέα που κτίστηκε από τους Ιππότες της Τιμής τον 13ο αιώνα, την εντυπωσιακή Ρωσική εκκλησία του Αλεξάνδρου Νέφσκι, τον Καθεδρικό Nαό γοτθικού ρυθμού με μία αξιόλογη συλλογή οικόσημων. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (προαιρετικό) και συνεχίζουμε με επίσκεψη στο θερινό παλάτι Κατριόργκ με τους θαυμάσιους κήπους, το οποίο έκτισε ο Μέγας Πέτρος της Ρωσίας για την γυναίκα του Αικατερίνη σε ρυθμό μπαρόκ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης, να πάρετε τον καφέ σας σε ένα από τα υπαίθρια καφενεία και να επισκεφθείτε τα όμορφα μαγαζάκια της. Διανυκτέρευση.

 

3η Μέρα: ΤΑΛΛΙΝ – ΣΙΓΚΟΥΛΝΤΑ – ΤΟΥΡΑΙΝΤΕ – ΡΙΓΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τη Ρίγα μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής με πρώτο σταθμό στη γραφική κωμόπολη Σιγκούλντα στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Γκαούια. Είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στη Λεττονία και χαρακτηρίζεται από τα γραφικά τοπία και τα αμέτρητα φυσικά και πολιτιστικά μνημεία. Χρόνος ελεύθερος για περιδιάβαση και απόλαυση του όμορφου τοπίου και γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο περιτειχισμένο κάστρο των ιπποτών Τουράιντε, σπουδαίο μεσαιωνικό και αρχιτεκτονικό μνημείο, που γνώρισε στιγμές μεγάλης δόξας στις αρχές του 13ου αιώνα. Το κάστρο φιλοξενεί το Εθνογραφικό μουσείο και το μουσείο ιστορίας της περιοχής. Άφιξη στην Ρίγα αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. διανυκτέρευση.

 

4η Μέρα: ΡΙΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Μετά το πρωινό θα περπατήσουμε σε κάθε γωνιά της παλιάς πόλης της Ρίγας που είναι μια αρχοντική πόλη με φινέτσα και υπέροχη αρχιτεκτονική, έτσι ώστε να μπορεί να συγκριθεί με την Αγία Πετρούπολη. Οι περίφημες εκκλησίες του Αγίου Πέτρου και Ιακώβ, τα τείχη της πόλης, η μικρή και η μεγάλη εμπορική Συντεχνία, η πλατεία του Δημαρχείου και φυσικά η διάσημη συνοικία με τα υπέροχα Art Nouveau κτίρια, είναι μερικά από τα κυριότερα σημεία της ξενάγησης μας. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

5η Μέρα: ΡΙΓΑ – ΡΟΥΝΤΑΛΕ – ΒΙΛΝΙΟΥΣ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Βίλνια. Καθοδόν θα κάνουμε στάση για να επισκεφθούμε το περίφημο Παλάτι-μουσείο με τους υπέροχους κήπους Ρουντάλε που είναι το πιο σημαντικό μπαρόκ Παλάτι στη Λεττονία. Χτίστηκε το 1730 από τον μεγάλο Ιταλό αρχιτέκτονα Μπαρτολομέο Ραστρέλλι, που σχεδίασε επίσης τα Χειμερινά Ανάκτορα και το Παλάτι Πέτερχοφ στην Αγία Πετρούπολη. Το Παλάτι Ρουντάλε χτίστηκε ως θερινή κατοικία του Δούκα Κούρλαντ. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Άφιξη το απόγευμα στο Βίλνιους και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η Μέρα: ΒΙΛΝΙΟΥΣ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΤΡΑΚΑΪ – ΒΙΛΝΙΟΥΣ

Η σημερινή πρωινή ξενάγηση που ακολουθεί στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης, θα μας αποκαλύψει τον απέριττο, λιτό και ανεπαίσθητα Ρουστίκ χαρακτήρα της. Τα δημόσια κτίρια της πρωτεύουσας, ο Ναός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο Καθεδρικός Ναός με το καμπαναριό του, το κτίριο του Πανεπιστημίου, η εκκλησία της Αγίας Άννας και φυσικά η παλιά συνοικία με τα γραφικά κτίρια είναι οι κυριότεροι σταθμοί της περιήγησης μας. Ελεύθερος χρόνος για προαιρετικό γεύμα και το απόγευμα θα εκδράμουμε στην πανέμορφη περιοχή των λιμνών και την πόλη Τρακάι παλιά πρωτεύσουσατης Λιθουανίας για να επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο Τρακάϊ, που είναι κτισμένο με κόκκινο τούβλο και σήμερα στεγάζει το Μουσείο Τέχνης. Επιστροφή στη Βίλνιους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

7η-8η Μέρα: ΒΙΛΝΙΟΥΣ – ΡΙΓΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία ψώνια και φαγητό. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Ρίγας. Καθοδόν θα κάνουμε στάση στην πανέμορφη, παλιά πόλη της Ρίγα, όπου μπορείτε να κάνετε τις βόλτες σας ή να απολαύσετε τον καφέ σας. Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Λάρνακα χαράματα της 8ης μέρας.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Με πτήσεις των ΒΑΛΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ:

BT658 Λάρνακα – Ρίγα 03:10 – 06:55

BT657 Ρίγα – Λάρνακα 22:50 – 02:30

ΤΙΜΕΣ

Τιμές ανά άτομο:

25/07 Δίκλινο €899 / Μονόκλινο €1129 / Παιδί €729

08, 15/08 Δίκλινο €929 / Μονόκλινο €1159 / Παιδί €739

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Αναχωρήσεις: 25/07, 08/08, 15/08

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Ρίγα-Λάρνακα.

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.

Μια αποσκευή μέχρι 20 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.

6 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων.

Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.

4 δείπνα σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Τοπικοί ξεναγοί.

Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός


Δεν περιλαμβάνονται:

Φαγητό στο αεροπλάνο.

Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων.

Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.

Ποτά στα φαγητά.

Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.

Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Σε ενδεχόμενη αύξηση στους φόρους αεροδρομίων επιβαρύνεται ο πελάτης.

Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να εκτελεστεί με διαφορετική ροή χωρίς όμως να παραλειφθεί οποιαδήποτε υπηρεσία.

Σε περίπτωση που τα παιδιά δεν ταξιδεύουν με τους γονείς τους και ταξιδεύουν με συγγενείς ή με τον ένα γονέα μόνο, θα πρέπει να έχουν υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης από τους γονείς. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους επιτραπεί να ταξιδέψουν.

OΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

Όροι και προϋποθέσεις:

Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.

Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 30% της αξίας των πακέτων.

Υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των *όρων και κανονισμών.

 

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης 

Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού €50 για λειτουργικά έξοδα.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show), παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες, σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.

Εκδηλώστε σας εδω